fbpx

    

    

Könyvelő-Könyvelés Őrbottyánban - Jót, jó áron!

18 éves szakmai tapasztalattal, ügyvédi hátérrel várjuk leendő megbízói jelentkezését. PM regisztrációval, illetve az elektronikus bevallások beadásához szükséges regisztrációval, és érvényes szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk. A jogszabályok naprakészsége érdekében folyamatos képzéseken veszünk részt, hogy megbízható, színvonalas teljeskörű számviteli szolgáltatást nyújtsunk kis és középvállalkozások részére.

HA ÖNNEK FONTOS AZ OLYAN KÖNYVELŐ, AKI SZEMÉLYESEN FOGLALKOZIK CÉGÉVEL, NAPRAKÉSZ VÁLLALKOZÁSA KÖNYVVEZETÉSÉVEL ÉS BETARTJA A JOGSZABÁLYOKAT ÉS A FIZETÉSI HATÁRIDŐKET, NE KERESSEN TOVÁBB, MEGTALÁLTA!

Mikor törölheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy vállalkozás adószámát?

Az állami adó- és vámhatóság az alábbi esetekben törölheti egy gazdasági társaság adószámát:

• a székhelyen végzett helyszíni eljárás alapján a NAV hitelt érdemlően tudomást szerez arról, hogy nem található ott az adózó
• a postai úton, hivatalos iratként kézbesített adóhatósági irat két egymást követő alkalommal visszaérkezett a feladóhoz, illetve a megfelelő levélszekrény hiánya miatt kézbesíthetetlennek tekinthető
Ezekben az esetekben a NAV figyelmeztetést küld az adózónak elektronikus úton a törvényes állapot helyreállítására, majd a 30 napos határidő eredménytelen letelte esetén az adószámot törli. Amennyiben a törlő határozat véglegessé válása előtt tisztázásra kerül az adózó helyzete és helyreállította a törvényes állapotot, úgy nem kerül sor a törlésre. Ha mégis törlésre került az adószám, újra lehet kérni a megállapítását. Ám, ha a törlés oka, hogy a vállalkozás bejelentett székhelye nem valós cím, vagy a társaság felszólítása ellenére sem jelentette be szervezeti képviselőjét a NAV-hoz, illetve a társaság képviselője nem valós személy, akkor az adószám újra nem állapítható meg.
Ha az adózó rendelkezik közösségi vagy csoportos adóalanyiság esetén csoportos adószámmal, úgy az szintén törlésre kerül.
• a támogató intézmény kezdeményezésére, ha jogosulatlanul, illetve jogszabálysértő vagy nem rendeltetésszerű felhasználással vett igénybe tőle költségvetési támogatást az adózó
• az általános forgalmi adóról teljesítendő összesítő nyilatkozat vagy a havi adó- és járulékbevallás 365 napon belül felszólítás ellenére sincs benyújtva
A NAV törlő határozat véglegessé válását követően értesíti a cégbíróságot, az egyéni vállalkozók nyilvántartását vezető vagy egyéb szervezetet az adószám törlésének bejegyzése érdekében. Adott esetben az adóhatóság a törlést elrendelő határozatot megsemmisítő határozatról is tájékoztatja a megfelelő szerveket.
A fentebb említett három esetet kivéve az adószám közvetlenül az adóhatóságtól kérhető újra, ha:
• a törlés oka már nem áll fenn,
• a törlés alapjául szolgáló mulasztás teljes körűen pótlásra került,
• a támogató kezdeményezésével megindított eljárás esetén a támogató ehhez hozzájárult.
Az adószám ismét megállapítható októl függetlenül, ha az adózónál felszámolást rendeltek el. Ilyenkor az újbóli megállapítás napja nem lehet korábbi, mint a felszámolás kezdő napja.

© {2018} SK State-Ment Kft.

Please publish modules in offcanvas position.

background-color: rgba(0, 255, 204, 0.38);